9 november 2014
16:00

Kinna IBK

Referat: Rydboholms SK - Kinna IBK

Kinna IBK:s "Flickor 14" var i söndags i Viskafors och mötte Rydboholm SK. En match mellan två hittills obesegrade lag. En tillställning som skulle visa sig bli oerhört spännande. Redan efter 13 sekunder lyckades Kinna spräcka nollan genom att "illern" Malva Lindh kämpade till sig bollen i sarghörnet och snyggt spelade fram till matchens yngsta spelare Maria Kern som distinkt tryckte bollen i mål. Efter tre minuter får Kinna ett frislag som Frida Moberg petar till Jasmine Andrén som får på en riktig "rökare" som dock Rydboholms duktiga målvakt Sara Pettersson lyckades rädda.
Kinna har bra fart under fötterna i mitten på första perioden och därför kommer Rydboholms kvitteringsmål lite oväntat efter 15:12. Nu är det Rydboholm som fått den magiska energin efter ett mål och följdaktligen kommer tvåan redan efter 16:54.

Andra perioden startar lika bra som den första och efter 1:14 kommer Kinnas kvittering. Denna gång är det Alma Svedberg som snyggt spelar fram Frida Moberg som med ett backhandsskott i nättaket lyckas passera målvakten.
Efter 7:54 kämpar Maria Kern till sig bollen och frispelar Frida Moberg. Pang! 2-3 och ledning till Kinna. Men Rydboholm tar tag i taktpinnen och Fanny Davian lyckas pressa in bollen bakom den för dagen storspelande Kinnamålvakten Elin Ahlgren. 3-3 efter 11:54. Inte mycket att säga om.

Period tre: Rydboholm trycker på men Kinnas Stina Durling, Elin Durling, Emma Averin, Elin Olsson och Petronella Nyberg lyckas freda målet med ett oerhört starkt jobb. Men efter tre minuter kommer Rydboholms ledningsmål. Efter elva minuter får Kinna ett frislag som Frida Moberg trycker in. Kvitterat och Fridas tredje mål för dagen. Med fem minuter kvar av matchen frispelar Jasmine Andrén snyggt Märta Johansson som stenhårt trycker in bollen i krysset så idrottshallen i Viskafors fortfarande gungar. Var det segermålet? Nej, med två minuter kvar lyckades Rydboholms Klara Jari kvittera. Matchen som slutade 5-5 måste ses som rättvis. Båda lagen är med detta resultat obesegrade.

Domarna Alexander Medala och Jesper Larsson gjorde liksom alla spelare en fantastisk insats.